// Strawberry Cupcake


Hello World! Im Amy/NAS. Was born on 15 Disember 1996 in Hospital Kota Tinggi, Johor Bahru. I was in form 5 and taken pure science. Are addicted to the camera and the colour pink. I'm searching for my strength with the help from Allah. (Y)




► My Biography
► My Friends
► My Diary






Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una

My Wish ♥
♥ Berjaya dalam hidup di dunia & akhirat
♥ DEAN LIST FOR EVERY SEM
♥ Tinggi. HAHA
♥ My Mr Perfectionist


Older Post | Newer Post
First day
Wednesday, 17 June 2015 | 1:13 pm | 0 Sweet Cupcake
Hi. Guess what? I found out about new menu that have been served
at KFC. It was Tikus Dinner Plate. Euwwww.
Kalau pandang sekali dua mcm tu, aku rasa aku pun tak perasan.


Tapi tipu sikit lah kan kalau tak perasan. Ekoq tu ekoq. Ayam manade ekor gittew.
EEEEII ok stop pasal tikus tu. Cakap banyak sampai habis air liur pun, esok korang jejak lagi dekat kfc tu. Eleh macam aku tak tau. HAHAHAHHA

Wait? Haritu kan aku ada post pasal addmate kan. Lepastu ada org tanya aku, siapa addmate aku?
Aku taktau nak jawab apa sbb aku tak mention sesiapa pun kat situ. Aku gelak jap sbb
sebenarnya aku nak buat pasal entry addmath. Tapi aku typo letak tajuk 'addmate'.
And.. i was like. It would be a nice entry if I share my opinion about this thing to mah friends in here.
Addmate aku boleh jadi sesiapa je okay? Samada kawan2 aku dari kecik sampai beso.
Kengkawan yg dah mereput sesama dgn aku masa upsr dan seterusnya melangkau ke fasa pmr dan terus ke spm sampai la aku kat kptm kl. Eh tak. MUC KL. HUHUHUHU

Lepastu kan kawan aku tanya kenapa ko jarang guna bi dalam blog. Kata tesl. Eleh *muka smerg* gitu kot eja dia.
Kahkah.

Aku cakap sat aku nak tampaq hang boleh dak? 

Emph. Sbb aku orang malay. HAHA. Sbb bi ayat dia kadang aku nak try buat lawak kan
aku sendiri rasa mcm tak lawak pun *menguap*. Ok dah.

Okayyy gallllll stop it yaaaa. Sebelum tu, aku nak cite tadi aku scroll post2 lama aku.
YA ALLAH, geli bak hang. Tak caya doh aku type tu sume.
Memang mcm org mati laki. HAHAHA.
Sedih weh aku baca tapi dalam masa yg sama nak muntah.
Macam mana tah aku boleh terlepas pandang post tu masa aku duk delete2 post lama2 yg banyak haritu.
Takpelah aku tinggalkan 2/3 post geli utk aku baca satu hari nanti. 
Mana tau boleh hiburkan hati aku yg lara kot kan. HAHA.

Aku sebenarnya nak story pasal life aku kat tempat belajar aku. Takde la semua. Tapi boleh
la utk aku kurangkan sikit pewasaan2 yg tak patut ada dalam diri. Apa tu orang kata? Nak amek, amek positive vibes je.

Aku mula melangkah kaki ke tempat baru pada 21.6.2014. Sepatutnya, bulan 3 aku telah pun selamat 
menapakkan diri aku di satu tempat di mana tempat tu pun impian aku nak sambung belajar.
Tapi, apakan daya. Allah is all knowing. Jodoh aku takde kat situ. Kat mana? MSU Shah Alam.
Rezeki aku ada dekat KPTM KL. Course yg sama but diff place. 

Aku pendekkan sikit la apa yg aku nak ckp sbb sememangnya entry ni mmg panjang gila bahabeng. Tapi takpa, aku sorg ja pun baca.
Link dah tukar. Mana yg dapat baca tu, aku watlek je sbb followers yg aku sempat pungut satu tika dulu bukan kenal aku pun.
KAKAKAKA!

Part 1: BUILD MY NEW LIFE AT NEW PLACE

20.6.2014, aku dengan family gerak pegi KL. Yelah taknak rushing dengan esok daftar lagi, nak angkut barang letak kat asrama lagi, nak rebut katil lagi (KAKAKAKA!), parents aku pun nak balik lagi.
Kalau KL tu sebelah rumah aku, esok daftar aku datang pakai baju tidur je.
Kalau org tanya, aku jawab KPTM ni bapak aku punya.
Satu family nginap kat hotel. Boleh sgt nak nginap umah pak cik aku tapi disebabkan
KPTM pun tak jumpa lagi, jadi abah pun waze kan aje hotel terdekat KPTM walaupun
batang hidong KPTM pun gua tak nampak. 
Apa yg aku ingat, abah pusing kondo Bestari tu sampai aku rasa nak muntah kes
bangla merata-rata tempat. Dalam hati aku 'habis la kalau kat asrama nanti kawan aku sume bangla, aku sorang melayu'. HAHAHAHA tak tak aku gurau. Kpd ex housemate aku, hahaha tak aku gurau. *gelak sambil nangis*. Yelaaa sbb korang orang first aku kenal kat situ. Nak2 org first aku tegur, Nina. *emoji gelak air mata*

Aku malas nak type part daftar. Ok kemon, kita teruskan.
Hah satu je. Masa amek kunci bilik, aku tgk kat kunci tu 11-2-13.
Mati la nak tingkat 11. Gua dah lah lidi, nak naik tangga sampai 3 pun dah 
tercungap-cungap, lagi lah tingkat 11 tu nak ooi.
Nasib baik ada akak tu explain cecepat sebelum aku pengsan.
Ooooooooo, tingkat 2 bilik num 13 rupanya.
Saja je ko letak 11 depan tu.
Mungkin 11 tu num kesukaan si pembina hostel >_<

Haaa, sekarang aku nak pegi part hostel.
Masa aku sampai bilik aku, eh tak rumah dulu. 
Lpstu aku masuk cari bilik. Alangkah sedih katil bawah semua dah dicop.
Orang takde. Yg aku nampak beg je.
Aku masuk terkedek-kedek tapi aku taktau mana satu hosmet aku mana satu mak kepada hosmet aku.
KAH!
Jadi, aku memutuskan utk senyap je.
Tetiba datang la nina. Aku rasa dia nak masuk bilik masatu.
Mak pun tanya 'duduk bilik mana?" 
Nina tunjuk ke arah bilik tengah. Cerita dia mak la yg tanya dia amek coirse apa sume,
aku cuma salam je.  HUHU bukan sombong gua tak biasa. Kalau gua rasa susah nak go on dgn org tu
gua awkward malu dia takyah cakap.
Lbh dari pokok semalu.

And then aku turun lagi dgn family aku angkut barang. Iyo lah nama
pn first day. Untong aku tak bawak gerobok dr rumah je.
Haa masa nak masuk tu aku nampak sorang budak nerd (ok ni part best sampai bebila gua ingat. Di sini bermulaaaaaaaaaa *nyanyi*) Memula aku trkejut sbb muka dia bapak sebijik cam Suria.
Hm. I rindu U. U katne sekarang babyyyy hukhuk T.T 
Tapi dalam hati aku gelak jap sbb aku jakun kot tak prnh tgk org pakai spec style camtu.
HAHAHAHHA.Dgn pertanyaan 'asal spec dia besar sgt HAHAHA. *ni aku prnh cakap kat dia*
Aku masuk tu first aku tgk locker yg elok sikit.
Alangkah sadis aku bukak locker tu ada pad. Kwajak!
Aku tanya 'siapa punya locker?' Dan dia ckp 'takde sape. Tp kotor sikit ada pad sume'
Haaa lpstu abah ckp pasal kunci mintak tolong beli kunci sume. Part tu aku dah samar2, tak ingat.

Aku pegi turun makan kat bwh.
Dah siap makan, aku salam mak abah sume hadek2 aku.
Gua sedih tahap apa pun dh taktau sbb first time berjauhan dgn family.
Rasa nak cancel balik rumah masuk form6 ja. HAHAHA

Tgh2 gua sedih masatu, masuk budak kecik comel tak silap aku nama dia...
Aki..kot. Kan? HAH! Anaki. Betul tak kin?
Gua pn dah tak ingat.
Dia ckp dgn aku macam dh kenal lama. Nsb baik aku suka gila budak2.
Ckp dgn aku ada lipas kat luar. Tp dia dah buang.
Ok good babyy ailebiu muchos :*
Lpstu aku bg dia gula2 asam jawa. Hadiah la tu kan konon :b

LAYLA SALIKIN pun masuk. Soalan first dia tanya bukan nama aku.
Tapi brp org adik beradik. Lpstu aku pun tanya nama dia apa.
Dia dgn konpiden jwb 'LEYYYLA'
Nmpk tak? Hahahaha.
Tak nmpk dah. Bulat mata aku masatu. 
Leyyyla then eton ah senang tak pn salikin tak pn kin (hahaha) offer aku air. Aku tolak sbb
mak abah cakap jgn amek pape dr org yg kita tak kenal. HAHAHHAHHA.
Budu je statement. Nawh, tak ah aku baru lps makan. udah penuh perutnya. Maaf buk.
Airnya dihabiskan Anaki.

Lpstu dia bg aku baca karangan kalau tak silap aku MARA punya tp dia dah siapkan awal2.
Aku baca dan aku taktau apakah SLE itu.
Hm. Lps diterangkan, gua cam sebak jap.
Parents dia masuk then ajak gua sekali keluar.
Aku cuma awkward sbb first time kan.
Tapi aku ikut je lah memandangkan aku sorang masa tu.
Masa kat tangga, Kin cakap nak guna pape guna je.
Yg ni baru betul lari dari rumah. Tapi bukan yg merelakan.
Mak dia lengkapkan sume keperluan seolah-olah hari esok dah takde lagi. KAHKAH.
Salute! Yelaa anak tunggal mak mesti nakkan yg terbaik.
Lpstu gua dapat soalan cepumas.
'Awak pandai iron baju/tudung tak?'
Aku jawab aje 'boleh la jugak. Awat?'
Mak dia ckp 'ajo la lelaa ea. Biasa mak cik yg buat'
Eton celah sikit 'sy prnh gosok tudung sampai tudung tu cair'
HAHAHHHAHAHAHA
Aku tak gelak la masa tu. Tp sekarang aku nak gelak sbb aku dah kenal dia camne kan.
Kalau ko tgk muka dia masa dia cakap tu innocent gila. Kahkah.
Tp gua tak kisah pn. Gua ajar je mana yg gua tau.

PART 2: SUBWAY

Masatu aku taktau pun natang apa subway tu. Yg aku tau subway tu mcm burger.
Masa dah lalu dpn tu, dalam hati aku dah meronta 
'Ya Rabbi, bawak aku kat tmpt sayur. Tidakkkkkkkkk! Tamatlah riwayat aku. Nak tolak, segan. Ahh takpe beli air je'
Lpstu aku betul2 pegi beli air je. HAHA
Ayah dia tanya nape tak makan. Lpstu suruh si Kin bgn sekali dgn aku.
Hmmmmm sedih tak makan sayur. Haha.
Bkn tak makan langsung okayyyyy. Iolsss memilih sikit. Ihik.
Aku amek timun je Huwahahaha.

Dah duduk tu, sambil makan. Tetiba aku tanya ada pakwe tak. 
Aku pn taktau cane aku boleh nak tanya soalan camtu dkt org yg aku baru kenal.
HAHA
Kalau aku rasa boleh go on, aku main hentam je walaupun dalam hati aku
'ya ampun, apa aku dah buat nii'
Huuur lek lek.
Si salikin ni pulak mmg cite dr A sampai Z. Aku dgr je. 
Sambil makan sambil sebak. KAHKAH
Sabar Kin, gua ada di samping lu.
You deserve better. Doakan org yg lu syg dr jauh okeh.

PART 3: SELAMAT MALAM

Tak malam lagi pun sebenarnya. Petang tu, aku dan Salikin dihantar balik
ke penjara.
Nina takde lagi dalam bilik.
Kin tanya aku 'dia ni nak balik ke tak sebenarnya'
HAHAHA
Lol baru first day, aku cakap dia nak spend time dgn family dia lg ah tu.

Malam tu sume sakan cerita pasal zaman sekolah.
Lpstu aku jadi alarm utk orientasi esok.
(Masih tak dpt terima kenyataan aku tido katil atas sbb gayat T.T)
Zzzzzzz..

PART 4: ORIENTASI

Aku kejut minah2 sekalian subuh & mandi. Kejut Nina lek je. Kejut si Kin pun lek gak
tp pebenda budak ni tido kepala sampai bawah katil.
HAHAHHHAHA
Aku takut kalau aku kejut nanti ada yang menjerit.

Lpstu beratur nak pegi kolej. Masa jalan tu baru lah tau hostel dgn kolej bapak jauh shaitttt.
Pengalaman. 
Tak ingat sgt adehh
Tp yg aku tau masa tu la aku kenal Iffa, sha.
Sumenya gara2 Ana Muslim.
Kin pun ngek. Mementang org tu pgg buku Ana Muslim, dia tanya 'Koloh agama ke?'
HAHHHAHAHA
Iffa cam okay iolss tak fhm uolss cakap apa.
Aku duk diam sebelah tu sbb ngantuk ya amat ya ampun kapan habisnya??????!

Ma bule ewa. Hahahaha.
Sampai harini aku ingat si Daniel main pilih je org pegi dpn.
Si Kin muka tak rela kat dpn. Masa tu aku pn taktau nak bg reaction apa
sbb memasing tak knl perangai memasing.
Dgn Kin berbaju kurung cotton. Mungkin kalau sekarang dia kena camtu, sume dah tau nak bg reaction apa. Haha.
Takpe kin, moment yg lu akan ingat sampai bila2.
Walaupun tgn lu tak brgerak. Lu biar je org nyanyi dgn muka nak marah. Gua tumpang sedih.

Okay lah ni semua part hari first daftar. Lain kali gua sambung lagi. Babai. Muah ciked :*